Forlæng levetiden af din elkedel med afkalkning

affalkning af elkedel

Du kender sikkert ærgrelsen over at skulle smide en elkedel ud, fordi varmelegemet er gået til. Og måske har du også tænkt, at det kunne du have gjort anderledes? Og have fået din elkedel til at leve længere og på den måde sparet penge?

Vi har alle sammen travlt i vores hverdag, og derfor ligger det ikke altid øverst i prioritetsrækkefølgen at du få kalket din elkedel af. Men faktisk er afkalkning af elkedel ret nemt. Og du kan faktisk gøre det samtidig med, at du laver andre ting i køkkenet. For de vigtigste ingredienser i afkalkning af elkedel er faktisk bare vand, tid og et godt rensemiddel.

Danmark er plaget af hårdt vand

I Danmark har vi meget hårdt vand – det vil sige vand med meget kalk i. Det gælder særligt i hovedstadsområdet.

Og hårdt vand giver en hård behandling af dine køkkenmaskiner, fordi den har det med at sætte sig fast indeni maskinen. Og kalken er med til gøre, at køkkenmaskiner på den korte bane fungerer dårligere – og på den længere bane kan kalken ødelægge varmelegemet.

Gør afkalkning til en god vane i din hverdag

På hjemmesiden https://stoevsugerposen.dk/afkalkning-rensemidler-705/ kan du finde masser af gode produkter, som du kan bruge til afkalkning af elkedel. Og ved at købe rensemidler online, slipper du for besværet med at skulle gå i en forretning, når du mangler.

Det er nemt med afkalkning af elkedel, så gør det til en vane at få det klaret med jævne mellemrum. Du kan for eksempel gøre det, samtidig med at du gør dit køkken rent. Eller beslutte dig for at gøre det hver torsdag aften, når du har ryddet op efter aftensmaden. Det betyder ikke noget, hvornår du gør det – bare du gør det jævnligt.

Og faktisk giver det god mening at afkalke mange ting i dit hus.

Vidste du for eksempel, at også din vaskemaskine har godt af blive kalket af en gang imellem? Og hvis du ikke får den afkalket, risikerer du, at maskinen med tiden vil efterlade kalkpletter i dit rene tøj? Så du bør afkalke din vaskemaskine – både for vaskemaskinens og for dit tøjs skyld.

Din kaffemaskine skal også kalkes – uanset om det er den med kapsler, eller klassikeren med vand og kaffefilter. Og måske også dine gryder eller tilkalkede glas, hvis du rigtigt vil i dybden?

Afkalkning giver en bedre økonomi og god samvittighed

Hvis du kommer ind i en god vane med afkalkning af elkedel og de andre maskiner i dit hus, som skal afkalkes, vil du få en bedre økonomi, fordi du øger levetiden af dem. Samtidig sparer du energi, fordi en tilkalket maskine i dit hus, kræver mere energi at varme op.

Og hvis du går op i miljøet og klimaet, er afkalkning også en god ide at gennemføre. Ved at forlænge levetiden af maskinerne i dit hus, er du med til at sænke forbruget af ressourcer, samtidig med at mindre energiforbrug også gør din livsstil mere bæredygtig.

Du vil måske også kunne lide