Skal man have et CVR nummer som freelancer? – få svaret her

Skal man have et cvr nummer som freelancer

Er du i gang med at opstarte din egen freelancing virksomhed? Mangler du svar på nogle vigtige elementer, før du kan få din virksomhed op og køre? Så kan du måske finde på nogle af dine spørgsmål her.

Skal man have et CVR nummer som freelancer? – Svaret er lidt mere indviklet end som så. En freelancer er en selvstændig arbejdstager, men der er forskellige måder at være freelancer på. Du kan enten vælge at arbejde som freelance lønmodtager eller som selvstændig freelancer. Alt efter hvilken af de to former du vælger, har det en betydning på det administrative og hvorvidt skal man have et CVR nummer som freelancer.

I den sammenhæng er der også mange, der spørger; “hvor meget må man tjene uden CVR nummer?” – Som udgangspunkt skal du som selvstændig freelancer have et CVR nummer, hvis din omsætning overstiger 50.000 kr. om året. Dette er baseret på den samlede omsætning pr. år og ikke på dit overskud. Det kan dog i nogle tilvælde være en fordel alligevel at oprette et CVR nummer og lade sig momsregistrere, selvom din omsætning ikke overstiger de 50.000 kr. om året. Dette gør det nemlig i de fleste tilfælde nemmere for andre virksomheder at samarbejde med dig og giver dig mulighed for at trække nogle af dine virksomhedsudgifter eller køb fra i skat. Har du momspligtige kunder, kan det også være en fordel at være frivilligt momsregistreret.

Er du stadig ikke helt afklaret, så læs her meget mere om skal man have et CVR nummer som freelancer?

Derfor skal man have et CVR nummer som freelancer

Omsætningen er momspligtig, så snart den overstiger de 50.000 om året, hvilket betyder, at man skal betale og indberette moms for det, man sælger, og hertil skal man bruge et CVR nummer. Et CVR nummer kan bruges til at identificere din virksomhed og indhente praktiske oplysninger om din virksomhed såsom adresse, kontaktoplysninger osv. Det bruges også til at blive registreret for andre skatter og afgifter, samtidig med at du med et CVR nummer kan få mulighed for at trække nogle af virksomhedens udgifter fra i skat. Med et CVR nummer får du også adgang til den Digitale Post for virksomheden samt tilknyttet en erhvervs NemKonto. Der er altså mange gode grunde til at få registreret sin virksomhed, og vælger du at gøre dette, skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt du har gang i noget kriminelt.

Du kan nemt og hurtigt registrere din virksomhed med NemID på nettet, og automatisk få tildelt et CVR nummer, og så er du klar til at tage i mod en masse kunder og vækste din omsætning.

Du er forhåbentlig blevet klogere på, hvad fordelene er ved at skal man have et CVR nummer som freelancer og hvis ikke, så er der masser af hjælp at hente på vores hjemmeside.

Du vil måske også kunne lide