Vælg det naturlige

kalkmaling

Siden nytårsaften 1999 har der været et voksende fokus på teknologien, hvad vi kan udvikle teknologien til og hvilken rolle den spiller i vores hverdag. Vi har smartphones, computere, tablets, e-bøger og onlineaviser, som langt hen ad vejen har erstattet de gode, gamle analoge modeller. Vores hjem er fyldt med alt fra selvtænkende køleskabe, internetroutere, højtalere der snakker sammen med vores tv, der snakker sammen med vores telefoner, og mange andre elektroniske gadgets. Kort sagt, så er elektronikken flyttet ind – og den er kommet for at blive. Derfor kan det være vigtigt at fastholde en bid af det naturlige, når det kommer til andre aspekter af vores liv. Så vi ikke glemmer hvor vi kommer fra, og hvad der har været med til at skabe de forhold, der har gjort at vi er hvor vi er i dag.

Maling med fokus på naturen

Jotun kalkmaling udendørs er en type af maling, som holder fast i naturen. Kalkmaling er maling, der er baseret på naturlige pigmenter, og er derfor også et miljøvenligt valg. Meget maling er sat sammen af forskellige kemikalier, hvorfor de også kan have en helt særlig lugt. Det har kalkmaling ikke. Den er både mild mod miljøet, og mild for dine lunger.

De naturlige pigmenter er med til at farvegive kalkmalingen, som af samme grund fås i en række afdæmpede farver. Farverne kommer i nuancer der spænder fra alt fra skovens grønne, havets blå og træets brune og rødlige toner. Det er med til at vægge, der er malet med kalkmaling, giver et råt og naturligt look, som passer godt ind i den nordiske stil.

Et nordisk inspireret hjem

Hvis du leder efter en måde at tilføje lidt nordisk stil til dit hjem på, er der masser af gode muligheder derude. Den nordiske stil handler om enkelhed, funktionalitet og naturlige materialer. Det er den perfekte måde at skabe et hyggeligt og indbydende rum i dit hjem på.

Nogle af de vigtigste elementer i den nordiske stil er bl.a:

-Møbler med rene linjer og enkle former

-Naturlige materialer som træ, sten og uld

-Neutrale farver som hvid, grå og sort

-Teksturerede tekstiler og tilbehør

-Stearinlys og lanterner til hyggelig belysning

-Potteplanter for et strejf af natur

Hvis du vil tilføre dit hjem en nordisk stil, skal du starte med disse nøgleelementer. Vælg møbler med rene linjer og enkle former. Kig efter naturlige materialer som f.eks. træ, sten og uld. Og brug neutrale farver som hvid, grå og sort. Tilføj teksturerede tekstiler og tilbehør. Glem ikke stearinlys og lanterner til hyggelig belysning. Endelig kan du tilføje potteplanter for at skabe et strejf af natur. Med disse elementer er du godt på vej til at skabe et nordisk inspireret hjem.

Dette kan passe godt sammen med et hus, hvor facaden er malet med kalkmaling. Det rå look vil gå igen indendørs og udendørs, hvilket kan være med til at skabe en rød tråd gennem dit hjem. Med tilfældige penselstrøg og en rolig hånd, så kan du sikre dig et rigtig smukt hjem – med en mindst lige så smuk facade uden for.

Du vil måske også kunne lide