Prøv livet som sygeplejerske i et helt andet land

praktik i udlandet sygeplejerske

Hvis du læser til sygeplejerske, har du mulighed for at komme i praktik i udlandet som sygeplejerske. Her vil du få mulighed for at opleve et anderledes sygehusvæsen indefra. Det vil give dig et unik indblik i, hvordan andre lande tilgår de samme sundhedsmæssige udfordringer, som vi også møder herhjemme. 

En praktik i udlandet som sygeplejerske vil uden tvivl også give dig en masse nye værktøjer med herhjem. Du vil opleve en helt anden måde at tilgå patienter på. Det vil gøre dig skarpere på, hvad der er en fordel og ulempe ved det danske sygehusvæsen. Det er en viden, som du ganske enkelt ikke kan opnå på andre måder end ved selv at afprøve et andet sygehusvæsen. Læs mere om ophold i udlandet for unge – tag på ophold med Try Medics

Oplev et andet sygehusvæsen 

Den største fordel ved en praktik i udlandet som sygeplejerske er, at du oplever et andet sygevæsen på egen krop. Her vil du se, hvordan læger og sygeplejersker i udlandet tilgår og behandler patienter. Det vil uden tvivl betyde en helt anderledes tilgang end du er vant til herhjemme. I hvert fald på nogle områder. 

Når du uddanner dig som sygeplejerske i Danmark, lærer du nemlig den danske tilgang. Da din uddannelsesinstitution er dansk, dine praktikophold som udgangspunkt er i Danmark, og dit fremtidige job formentlig også er i Danmark, er der stor sandsynlighed for, at du ikke støder på andre tilgange.  

Når du derfor tager til udlandet, får du rystet posen, så at sige. Du kan selv bidrage med det danske svar på de problemstillinger, som du møder, men du vil også blive præsenteret for den udenlandske løsning. Det giver dig mulighed for at reflektere over, hvilken løsning der egentlig er bedst. Og under hvilke betingelser. Det vil uden tvivl sende dig hjem som en bedre og mere reflekteret sygeplejestuderende. 

Lær mennesker fra en anden kultur at kende 

På det menneskelige plan er en praktik i udlandet som sygeplejerske også en fantastisk idé. Her møder du nemlig mennesker fra en helt anden kultur. Det er altid spændende. Hvis du sørger for at være åben over for andre levemåder, kan du lære en masse om kulturen i landet. Det vil også altid føre til et andet syn på din egen kultur. 

Vil du også gerne læse i udlandet? 

Nogle sygeplejestuderende ønsker at kombinere deres praktik i udlandet som sygeplejerske med et studieforløb. Det kan også være en spændende og lærerig oplevelse. Det er dog ikke alle uddannelsesinstitutioner, der tillader dette på alle semestre. Hvis du derfor går med tanker om at studere under dit praktikophold, bør du allerede nu aftale et møde med din studievejleder. 

Din studievejleder kan gøre dig klogere på de specifikke krav. Oftest skal du nemlig dokumentere, at undervisningen i praktiklandet vil indfri dine læringsmål. Derfor er det også altid en god idé at ansøge tidligt. På den måde har du nemlig god tid til at indhente den rette dokumentation, så du kan få lov til at studere i udlandet. 

Du vil måske også kunne lide