Find det perfekte plankebord til hjemmet

At have et plankebord i hjemmet beretter om helt særlig stil, hvor der er fokus på håndværk, kvalitet og funktionalitet med et islæt fra naturen. Ved at integrere et plankebord i hjemmet er det mere eller mindre også at invitere et stort stykke kunst med indenfor. Det er muligt at designe dit helt eget plankebord efter dine mål og ønsker til udseende. Selv hvis du skulle finde på at købe et standard plankebord, vil du ikke have et der ligner alle de andres. Et plankebord er unikt og har hvert sit udtryk med et spil fra det træ, der anvendes til bordpladen.

Plankebordet er et populært valg

Plankebordet er et populært valg i den skandinaviske indretning. Det har egentlig altid været sådan, men i de seneste år er det blevet noget mere udbredt. Det hænger muligvis sammen med trenden om at bringe mere natur indenfor og skabe nogle minimalistiske rammer med godt håndværk og solide materialer af kvalitet. Både som spisebord, sofabord eller hylder, er de store planker med et råt udseende blevet et hit. Plankeborde kan som oftest sættes ind i enhver indretning uden at bryde det store billede. Den store efterspørgsel betyder også, at der efterhånden er et meget stort udvalg af forskellige typer af plankebord og plankeborde med forskellige udtryk. Find din favorit i dag og hop med på moden og invester i et plankebord, der vil holde resten af din tid.

Vælg de rette spisestole til dit plankebord

Har du bestemt dig for at invitere naturen indenfor og hoppe med på moden med et flot plankebord i spisestuen? Når du har fundet frem til det rette plankebord, er du dog endnu ikke helt i mål. Det har stor betydning for indretningen, at du udvælger spiseborde som matcher dit plankebord. Du kan vælge at style plankebordet råt eller måske klassisk afhængigt af hvilke spisebordstole du vælger at sætte sammen med. Hvis du i forvejen har nogle spisestole, som du gerne vil anvende, så er det omvendt en god idé at tage forbehold for disse, når du udvælger dit plankebord.

Vedligeholdelsen af plankebordet er vigtig

Et plankebord skal vedligeholdes for at det med sikkerhed kan holde i mange år. Vedligeholdelsen er afhængig af den finish dit plankebord har fået på overfladen af bordpladen. Uanset hvilken finish der er tale om, om det er lak eller oliering, så er der dog nogle enkelte ting der går igen, når det kommer til vedligeholdelsen. Du skal ved rengøring sørge for at passe bedst muligt på træet. Brug en fugtig klud og hvis der er behov for at anvende sæbe, så sørg for, at sæben er mild og neutral. Hvis dit plankebord er olieret, så er det en finish der forebygger at snavs og skidt sætter sig fast i træet. Ligeledes sørger olien for, at træet ikke tørrer ud. Ved plankebordet med en olieret finish, er det derfor vigtigt at det vedligeholdes med en olie i ny og næ. Både i forhold til at holde træet fugtigt og smidigt, men også for at forebygge, at skidt kan sætte sig på overfladen.

Du vil måske også kunne lide