Tang er meget mere end noget grønt ukrudt man træder på

Tang chips

Hvis du er som de fleste mennesker, var første gang du hørte om tangchips, da du så dem i din lokale asiatiske købmand. Du har måske endda været fristet til at købe en pose, men har så besluttet dig imod det, fordi du ikke vidste, hvad det var. Det er der ikke noget at sige til, de ser også lidt mystiske og anderledes ud. Tang chips er lavet af tørret tang, og de er et godt alternativ til kartoffelchips og andre usunde snacks. I denne artikel vil vi lære dig, hvordan du laver dine egne tangchips derhjemme!

Det hele behøver ikke være usundt

Kelpchips er en type tangchips, der er fremstillet af tørret tang. Den mest almindelige type tang, der bruges til at lave disse chips, hedder nori. Nori er en type rødalge, der findes i havet. Den har en høj koncentration af jod, og derfor bruges den ofte i sushiruller. Kelpchips har samme smag, hvis man benytter de samme krydderier og konsistens som kartoffelchips, men de er meget sundere for dig.

Sådan laver du dine egne chips

For at lave dine egne tangchips skal du bruge:

-En dehydrator (dette er den bedste måde at få dem sprøde på)

-Nori-ark

-Havsalt

Først skal du klippe nori-bladene i små stykker med en saks eller en kniv. Hvis du bruger en dehydrator, skal du indstille den til 55 grader celcius. Hvis du ikke har en dehydrator, kan du bruge en ovn, der er indstillet på den lavest mulige indstilling. Læg nori-stykkerne på dehydratorbakkerne (eller bagepladerne, hvis du bruger en ovn) og drys med havsalt. Tør i ca. 12 timer, eller indtil de er sprøde. Opbevares i en lufttæt beholder. Disse chips er et godt alternativ til kartoffelchips og andre usunde snacks. De er også veganske, glutenfri og uden transfedt. Så hvad venter du på? Prøv at lave dine egne tangchips i dag!

Vidste du at der findes forskellige typer af tang?

Der findes mange forskellige typer tang, disse typer har alle sammen forskellige formål. Samtidig findes de også forskellige steder i havet, derfor har de forskellig smag, konsistens og generelt er anderledes. Det er ikke sikkert, at det tang du finder på Hornbæk strand er lige så lækkert som det du køber hos din lokale asiatiske biks. Nogle af de mest kendte typer af tang er bl.a:

-Wakame: Wakame er en brun tang, der ofte bruges i misosuppe.

-Kombu: Kombu er en type tang, der er populær i det japanske køkken.

-Dulse: Dulse er en type rødalge, der ofte bruges som pynt eller smagsgiver.

-Nori: Nori er en type rødalge, der findes i havet. Den har et højt indhold af jod, og derfor bruges den ofte i sushiruller.

Uanset om du er til det ene eller andet, så kan jeg næsten garanterer dig for, at du finder en tang-variant som du helt sikkert vil kunne lide. Det handler bare om at prøve sig lidt frem og lige pludselig har du en ny livret.

Du vil måske også kunne lide