Hvilke skønhedstips kan du stole på?

skønhed

Der er så mange forskellige modeguruer på nettet og folk, der påstår, at de er eksperter, når det kommer til skønhedstips – og de har det med at modsige hinanden.

 Hvilke af disse personer kan du egentlig stole på, når det kommer til skønhedstips? Og hvad er skønhed helt præcis?

Det er nogle af de spørgsmål, som vi vil forsøge at svare i denne artikel. Læs med her, hvis du er stor læser af skønhedstips på nettet og gerne vil være sikker på, at du rent faktisk kan stole på de tips, du læser om.

Prøver de på at sælge dig noget?

Det første spørgsmål, du må stille dig selv, når du finder et skønhedstip på nettet, er, om de forsøger at sælge et produkt eller service til dig. Det kan for eksempel være, at de prøver at sælge en bestemt mascare eller nyt læbeprodukt, som de påstår vil gøre dig 10 gange smukkere at se på.

Det kan også være, at de linker til en bestemt ansigtsmaske eller skønhedsklinik. I så fald er det også en god ide at være lidt ekstra kritisk.

Det er ikke altid til at vide, hvorvidt nogle prøver at sælge et bestemt produkt til dig, fordi de ærlig talt elsker produktet – eller fordi de har fået penge for at gøre det. Nogle gange kan det såmænd også være en blanding af det.

Du kommer nok aldrig til at vide med hundrede procent sikkerhed, hvornår et skønhedstip er ægte, og hvornår det er skjult marketing. Men det er vigtigt at huske på, at det er rigtig meget affiliate marketing, og at det er en af de bærende måder, hvorpå blogge og online personligheder tjener penge. Og det derfor altid vigtigt at være bare en smule kritisk, hver gang du støder på en artikel om et skønhedstip, hvor de samtidig linker til et bestemt produkt eller service.

Hvem kommer skønhedstippet fra?

Det er en god ide også lige at tage et godt kig på afsenderen for skønhedstippet. Er det en person, du ville stole på, når det kommer til skønhed? Eller er det en person, som du ikke rigtig kan forstå, hvorfor han eller hun ytrer sig om skønhed.

Der er for eksempel meget stor forskel på, hvorvidt man modtager sine skønhedstip fra blogge, magasiner og hjemmesider, der primært handler om emner som mode og skønhed – eller om bloggen handler om mange forskellige emner. Jo flere emner der tales om på en blog, jo mindre sikkert er det, at det rent faktisk er skønhedseksperter, der udgiver skønhedstippene.

Lyt til din egen indre stemme

Skønhed er i sidste ende en meget individuel sag, og hvad man præcist defineret som ‘smukt’ er meget subjektiv. Det er derfor en god ide altid at lytte til sin egen indre stemme og ikke blot lytte blindt til de skønhedstips, man finder frem til på nettet.

Det er naturligvis helt i orden at bruge online personligheder og de skønhedstips, de deler, som inspiration for hvordan man kan ‘forskønne’ sin egen tilladelse. Men lad det blive ved det; inspiration. Du og dine egne meninger om skønhed (og kritiske tænkning) bør komme i første række.

Du vil måske også kunne lide