Hvilken slags terrasseoverflade skal man vælge?

Terrasse

Terrassen kan anses som en forlængelse eller udvidelse af huset, og der kan bruges mange timer, specielt om sommeren, ude på terrassen. Vi elsker at spise morgenmad på terrassen i morgensolen. Vi elsker at grille på terrassen, både til frokost og aften og vi elsker at have gæster og bare hygge på terrassen. Og i disse tider er terrasserne ekstra flittigt benyttede til at bringe familien og venner sammen i det fri, men med omtanke. Så hvis du har fået fat i de lækreste havemøbler og efterhånden har fået indrettet en flot have, ja så mangler du bare en flot gulvbelægning så hele looket kan kombineres. Men hvad er egentligt den bedste belægning? Man kan jo vælge mellem fliser, murstensterrasser, terrassebrædder i træ, beton eller klinketerrasser. Men hvad er fordelene og ulemperne ved de forskellige terrassetyper? Herunder finder du en lille guide til at hjælpe dig på vej til at vælge din nye terrassebelægning. Sørg også for professionel rådgivning så du træffer det rigtige valg. Se mere hos Knud Larsen.

Havefliser:

Havefliser er utrolig holdbare og relativt nemme at holde. Fordelene ved havefliser er at der er et stort udvalg af farver, faconer og priser, alt efter dit behov. Husk at vælge en type der ikke er porøs og skridsikre, da glaserede fliser kan være glatte når de er våde. Der skal måske foretages en højtryksrensning en gang imellem, men ellers er havefliser en god fornuftig løsning.

Terrassebrædder:

Træbrædder bruges meget omkring sommerhuse, men kan også sagtens benyttes i de private hjem. Træterrasser giver et dejligt varmt og ofte lidt ”blødere” underlag, men det er vigtigt at du får fat i gode træmaterialer for at undgå at træbrædderne slår sig eller revner. En tagterrasse skal også vedligeholdes så træet ikke rådner. Og husk, det er ikke kun store haver der kan nyde godt af en flot terrasse med kvalitets terrassebrædder. Nej, selv små haver kan få installeret en flot terrasse, og du kan placere træterrassen hvor end du vil i haven. 

Natursten:

Denne slags belægning er den mest slidstærke og holdbare belægning, som holder endnu bedre end terrassebrædder. Disse natursten beholder farven, deres struktur og som navnet siger, så er de naturlige så der er ikke brugt nogen kemikalier til fremstillingen, og de har ikke brug for vedligeholdelse, overhovedet. Ulempen ved natursten er at de selvfølgelig fremtræder naturlige. Dvs .de kan være ujævne både overflademæssigt, men også i faconen. Derfor kan det være lidt svære at få naturstenene lagt i første omgang, og det kan være mere kompliceret at få indarbejdet et mønster.

Mursten og klinketerrasser:

Med mursten og klinketerrasser kan man lave mange flotte mønstre, og man kan kombinere farver, faconer og mønstre med flot effekt. Fordelen ved at bruge mursten eller klinker er at det er nemmere at bytte en knækket flise ud med en ny flise, og det er nemmere at komme til eventuelle vandrør under terrassen, efter behov, end med terrassebrædder. Ulempen er at denne slags belægning kræver mere vedligeholdelse end natursten, og der skal gøres ekstra for at undgå ukrudt mellem murstenene og klinkerne.

Du vil måske også kunne lide